Henk-en-Ellen.reismee.nl

Verblijf in Yangshou City

Hallo allemaal,

We hebben ca. 45 minuten tijd om de reislog bij te werken voordat we weer naar de volgende bestemming vliegen. De afgelopen dagen hebben we Henk zijn verjaardag op passende wijze gevierd nl. een maaltijd bij de McDonald (heerlijk, wat een kwaliteit), het kopen van namaak shirtjes (met keihard afdingen tot een heel lage prijs)en daarna een spetterende openluchtshow door 600 acteurs grotendeels op het water metbelichte bergen vanhet Karstgebergte op de achtergrond. Deze showheet Impressions en is in China een topper. Hij is gemaakt dooreen internationaal bekende Chinees die ook de openings- en sluitingsceremonie heeft bedacht. Zang, afwisselend met dansen en indrukkenvan dit deel van China metvissersboten, vissers met 2 aalschovers op een stoketc. De show duurde1 uur, maar vlak voor het eind vertrokkenal een deel van de Chinezen. Verder maken ze tijdens de voorstelling heel veel lawaai en applaudiseren nauwelijks.Kort na afloop kwamen weineens in een stortbui terecht, maar wewaren goed voorbereid en hadden 2 kleine paraplu's in de rugzak.

We hebben een goede nacht gehad met ca. 10 uur slaap en zijn na een goed ontbijt ca. 1.5 uur in de omgeving gaan fietsen.Deze kun je huren voor20 Yuan per dag, dus een koopje.We haddenmountainbike achtige fietsen in een goede staat en met 21 versnellingen. Overigens was het weer snikheet, maar de tocht was heel mooi. Het landschap bestaatuit lage bergen met overal rijst- en graanvelden met een mooie rivier met heel veel vaar en recratieactiviteit.

Opvallend is wel dat je m.n. meisjes en vrouwen ziet werken en veel mannen ziet luieren. Er is hier volgens ons in China iets heel erg mis met de verhouding tussen mannen en vrouwen. Veel jongere mannen zie op dure motorfietsen aan de kant van de straat staan te luieren. Later zagen we dat ze touristen achterop vervoeren, echter het merendeel vande tijd doen ze helemaal niets. Het gaat hier mogelijk om motor taxi's, maar ze prijzen zich niet actief aan.

We zitten nu in de koele hal (buiten is het weer 35gr. C) te wachten op onze transfer naar het vliegtuig naar Guangzhou. Daar gaan we nog wat tempels bekijken en daarna door naar Hongkong.

Waarschijnlijk komt er nog 1 keer een update van onze reislog en daarmee zal onze Japan / China reis ook gaan eindigen.

Vr. groet uit China,

Henk en Ellen

Yvonne

Veel plezier met het laatste stuk van jullie fantastische reis. En je hebt dit reis verslag als dagboek om nog eens na te gaan wat jullie allemaal wel niet gedaan en gezien hebben; en dat is veel.
Die show lijkt met geweldig geweest. mooi dat jullie die ook op het programma hadden staan.

Trijntje

Henk nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een boeiende verhalen. Fijn dat het allemaal zo goed verloopt.

Groetjes Trijntje en Ulpio.