Henk-en-Ellen.reismee.nl

Dagtour naar Fuji Mountain

Hallo,

Alweer een kort reisverslag van onze 5e dag. Vandaag (vrijdag) zijn we met een luxe taxi naar de vertrekplaats in Tokio gereden. We zijn met de bus van Tokyo naar de Fuji berg (3865 m) op het hoogste nivo van 2400 m gereden in ca. 2 uur. Daar hebben we als bewijs een foto genomen en zijn daarna vertrokken naar een krater meer (Ashi) vertrokken. Helaas was er weer regen en was de Fuji zelf niet te zien. Daar zijn we eerst met een kabelbaan naar de Kamegatake berg wezen kijken naar de zgn. hotsprings met zwaveldampen en zwarte eieren. Dit zijn eieren die gekookt in zwavelwater zwart wordenen stinken verschrikkelijk. Het eten van een zwart ei verlengd je leven met 7 jaar of niet als je er ter plaatse aan dood gaat. Daarna zijn we met een piratenboot (ja wel echte kitsch van allemaal staal) het Ashi meer naar onze hotel bestemming in Hakone gegaan. Dit ligt in een een groot park met allerlei toeristische attracties (zoals boven genoemd) en is in Japan een echte hit. Het hotel ligt aan het meer en onze kamer is redelijk groot met een mooi uitzicht over het meer, maar helaas met wederom mist. Hakone zelf is redelijk verpauperd en bestaat uit een straat met allerlei souvenier winkels en een aantal restaurants. Het moet vroeger een behoorlijk luxueus vakantie oord zijn geweest, maar het is nu meer vergane glorie. Morgenvroeg reizen we per bus naar Odowara. O ja, we hebben in het hotel nog een zgn. hotspring bad genomen en wel volgens de Japanse traditie. In de kimono naar het bad. Daar is iedereen naakt en moet je eerst reinigen voor het het hele hete bad ingaat (45 gr. C). Na het 1e bad moet je je helemaal van top tot teen wassen en afspoelen. Daarna ga je een 2e eveneens zeer heet bad in. Daarna weer afspoelen en nog een keer het 1e bad weer in. Zeer heet maar wel erg lekker en verkwikkend.

Groeten uit het mooie maar regenachtig Japan.

Henk en Ellen.